Zakaria Haid El Assiri is nieuwste smaakmaker bij FT Antwerpen

FUTSAL EERSTE KLASSE – In het tussenseizoen verrichtte FT Antwerpen slechts twee transfers. Ibrahim Adnane nam de plaats in van Steven Dillien. Zakaria Haid El Assiri was de tweede nieuwkomer. Zijn naam klonk bij het brede publiek minder vertrouwd in de oren. De vijfentwintigjarig speler paste zich echter vlot aan.

Zakaria Haid El Assiri. De naam doet een Marokkaans paspoort vermoeden, maar dat strookt niet helemaal met de werkelijkheid. “Mijn familieroots liggen in Marokko, maar ik heb een Spaans paspoort en ben daar ook geboren. Negen jaar geleden belandde ik vanuit Spanje in België. Ik spreek intussen goed Nederlands. De taal leren leek me een eerste vereiste om het in Vlaanderen te kunnen maken. Ik overweeg om na al die jaren een Belgisch paspoort aan te vragen. Dan zou ik ook deel kunnen uitmaken van de nationale ploeg.”

Aanpassing

Ook bij FT Antwerpen lijkt Zakaria Haid El Assiri helemaal zijn draai te vinden. “Ik heb de voorbije jaren met Koersel, Lummen en recent Hasselt enkele Limburgse clubs gekend. Tussendoor zat ik ook even bij Malle-Beerse. In het veldvoetbal kom ik uit voor Ternesse in eerste provinciale. Deze zomer heb ik niet getwijfeld om over te stappen naar Antwerpen, toen ik het aanbod kreeg. Uiteindelijk behoort de club toch al jaren tot de Belgische futsaltop. Ik had niet verwacht zat ik al zo ver zou staan. De coach geeft me veel vertrouwen, dat vertaalt zich in veel speelminuten. Ervaren routiniers als Zouggaghi of Sababti zijn voor mij een grote steun. Zij geven me constant goede aanwijzingen. Ik had verwacht dat de overstap veel moeilijker zou zijn, maar het valt allemaal zeer goed mee.”

Grote ambitie

Vrijdag gaat FT Antwerpen op bezoek bij middenmoter Eisden Dorp. De ploeg verdedigt in Limburg haar tweede plaats in eerste nationale. Zakaria Haid El Assiri blikt vooruit. “Uiteraard gaan we voor de volle winst in Eisden, maar ik zie niet in waarom we niet voor meer zouden gaan. Ik ga de komende weken voor de dubbel. In de beker van België zitten we na onze knappe winst in Hamme al in de halve finale. Daarin moeten we in twee wedstrijden voorbij Charleroi zien te geraken. In één finalematch is dan weer alles mogelijk. Ook in de play-offs moeten we in staat zijn om te stunten, al zal dat verhaal wel moeilijker worden.”

Artikel HLN: Erik Vandeweyer – Foto: Geert De Rycke

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws