Karim Bachar met FT Antwerpen in halve finale van Beker van België

FUTSAL EERSTE KLASSE – Na twee nederlagen heeft FT Antwerpen opnieuw kunnen aanknopen met de overwinning. De 10-3-winst tegen Hasselt brengt de ploeg opnieuw steviger op de tweede plaats in de rangschikking. Woensdag staat Antwerpen voor een zware, maar doenbare returnmatch in de halve finale van de Beker van België. Charleroi is de tegenstander.

Zakaria Haid El Assiri. De naam doet een Marokkaans paspoort vermoeden, maar dat strookt niet helemaal met de werkelijkheid. “Mijn familieroots liggen in Marokko, maar ik heb een Spaans paspoort en Woensdagavond neemt FT Antwerpen het in eigen huis op tegen Charleroi. Het is de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België. Coach Karim Bachar is meteen duidelijk. “Voor ons is dat één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. In Charleroi verloren we met 3-2. Normaal gezien zouden we het moeilijk gehad hebben met dit resultaat, maar in bekerverband moet dat anders bekeken worden. Er is immers een terugwedstrijd. Net als in het veldvoetbal werd ook in het futsal de regel van ‘goal buitenshuis’ afgeschaft. Concreet komt het er voor ons op neer dat we moeten winnen met twee doelpunten verschil. Indien we slechts met één doelpunt verschil winnen, volgen er verlengingen en eventueel zelfs strafschoppen (1-0, 2-1, 3-2, … maakt niet uit, red.). We beseffen dat dit geen walk-over wordt, maar geloven resoluut in onze kansen.”

Aanknopen met de overwinning

In de competitie leed FT Antwerpen een 7-6-nederlaag in Herentals. Met een gave prestatie tegen Hasselt werd die nederlaag uitgewist. Karim Bachar bevestigt. “Ik had niet verwacht dat we tegen Hasselt zo vlot zouden winnen. Enkele spelers waren geschorst of geblesseerd, waardoor er enkele beloften in de kern werden opgenomen. De overwinning kwam op een goed moment. Die tweede plaats mogen we inderdaad niet meer uit handen geven. Woensdag recupereer ik alvast Zakaria Haid El Assiri en Amar Zouggaghi. Met Khalid Moussaoui liggen de kaarten anders. Misschien kunnen we hem klaarstomen tegen de play-offs, maar ik wil daar geen timing op kleven. Het heeft geen zin om risico’s te nemen.”

Nationale ploeg

In april trekt Karim Bachar als bondscoach met de nationale ploeg naar Portugal. “We hebben inderdaad met de Portugezen kunnen afspreken om twee vriendschappelijke wedstrijden bij hen te spelen. Wellicht zal dat in de buurt van Porto gebeuren. Helemaal vaststaand is dat momenteel nog niet. Voor onze nationale ploeg is dat een unieke buitenkans. Portugal is zowel Europees kampioen als wereldkampioen. Het is al jaren dominant op het wereldtoneel.”

Artikel HLN: Erik Vandeweyer – Foto: Mpics

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws