Ahmed Sababti speelt met FT Antwerpen de derby tegen Malle-Beerse

FUTSAL EERSTE KLASSE – FT Antwerpen neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen Malle-Beerse. Winnen is om meerdere redenen een kleine must. Vooreerst kan men dan de tweede plaats in de rangschikking veiligstellen. Daarnaast zou een goed resultaat een opsteker zijn, want de ploeg verloor verrassend genoeg vier van de laatste vijf wedstrijden.

Wanneer het minder goed gaat met de ploeg, is Sababti een eerlijke gesprekspartner. De kapitein van FT Antwerpen verbloemt de zaken niet, maar brengt wel enkele duidelijke nuances aan. “We kunnen er niet omheen dat we in een mindere periode zitten als het om de resultaten gaat. Wie vier van de laatste vijf matchen verliest, hoeft daar niet flauw over te doen. Wanneer je die matchen een voor een analyseert, krijg je deels wel een ander beeld.”

“In Herentals begonnen we ronduit zwak aan de match. In geen tijd keken we tegen een 3-0-achterstand aan. Nadien kwamen we opnieuw goed in de match. Enkele individuele fouten kostten ons die dag uiteindelijk de overwinning. De twee bekernederlagen tegen Charleroi zijn een ander verhaal”, klinkt het. “Ik hoor mensen zeggen dat een uitschakeling terecht is, als je twee keer verliest. Ik ben het daar niet helemaal mee eens. We hebben tegen Charleroi 70 van de 80 speelminuten gedomineerd. Vaak ging het om eenrichtingsvoetbal. In tien minuten tijd deden de Carolo’s ons op de counter dood. Bovendien konden ze rekenen op een uitzonderlijke doelman Idrissi. Vorige vrijdag leden we dan een competitienederlaag tegen datzelfde Charleroi. We verdienden toen een punt. Ik geef toe dat dit niet de resultaten zijn die van ons mogen verwacht worden, we zijn het ook niet gewoon om meermaals te verliezen.”

Conclusies trekken

Ahmed Sababti kijkt naar de toekomst, want de komende weken worden belangrijk voor de Sinjoren. “De uitschakeling in de beker doet uiteraard het meest pijn. Iedereen had graag de finale gespeeld. Dat verlies is onomkeerbaar, maar we moeten die bladzijde omslaan. In de competitie staan we nog altijd op de tweede plaats. Er resten ons nog drie wedstrijden. De thuisduels met Malle-Beerse en Lier moeten gewoon gewonnen worden. Tussendoor spelen we dan de topper op Halle-Gooik. Het zijn drie mooie affiches om de play-offs voor te bereiden. Het klinkt als een cliché, maar het is niet anders: die play-offs zijn een nieuwe competitie, waarin alles weer mogelijk wordt. Ik besef wel dat we dan efficiënter voor de dag zullen moeten komen. We hebben het al een heel seizoen lastig om vlot te scoren. Het is een gegeven dat we veel kansen nodig hebben. Er rest ons nog een maand om een en ander bij te schaven.”

Artikel HLN: Erik Vandeweyer – Foto: SMB

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws