“We missen te veel kansen en dat is best frustrerend”

FUTSAL EERSTE KLASSE – FT Antwerpen – KK Malle-Beerse 3-3 Amar Zouggaghi sleept in slotfase gelijkspel uit de brand voor Antwerpen.

Wanneer het minder goed gaat met de ploeg, is Sababti een eerlijke gesprekspartner. De kapitein van FT AFT Antwerpen en KK Malle-Beerse hadden allebei om diverse redenen een overwinning nodig en maakten er een aangename pot voetbal van, maar uiteindelijk moesten ze allebei tevreden zijn met één punt.

Meer dan genoeg kansen

Opnieuw dus geen overwinning voor de thuisploeg, die haar spits Zouggaghi mocht bedanken voor het late doelpunt dat nog een punt opleverde. In een voor toeschouwers best aangename wedstrijd zetten Ettalaki en Zougagghi voor de pauze een 0-1-achter-stand om in een 2-1-voorsprong. Na de pauze moesten de Sinjoren tot twee minuten voor tijd knokken om een gelijkspel uit de brand te slepen. Amar Zouggaghi nette die belangrijke 3-3 in de slotfase. “We hadden meer dan genoeg kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen”, weet Amar Zouggaghi. “We creeërden de nodige kansen, maar we benutten die, in tegenstelling tot een veel efficienter Malle-Beerse, niet. Op de beslissende momenten liep er altijd wel iets mis. Toch wel het verhaal van de voorbije wedstrijden en dat is best frustrerend”, aldus Zouggaghi, die na opnieuw een wedstrijd zonder winst het woord crisis niet wil uitspreken. “Mocht het voetbal dat we brengen van bedenkelijke kwaliteit zijn, mocht onze inzet ondermaats zijn en mocht duidelijk zijn dat we zwaar tekort kwamen tegen onze concurrenten, dan zou ik me zeker zorgen maken. Misschien zelfs een beetje in paniek slaan. Maar de inzet, de wil om er iets van te maken en het gebrachte voetbal zijn goed. Enkel de doelpunten ontbreken.” Manager Staf Verbeeck volgt zijn spits in dat verhaal. “We kunnen de jongens niets verwijten. Ze doen er alles voor, alleen ont-breekt dat tikkeltje geluk dat het verschil maakt tussen winst en verlies. Maar hoor ons hier klagen en zagen. We staan waar we uiteindelijk willen staan.”

Artikel HLN: Mabe

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws