Imke Courtois zet bij FT Antwerpen schouders onder vrouwenteam 

FT Antwerpen volgt de tendens dat er meer aandacht moet besteed worden aan vrouwen in de sport en start volgend seizoen met een team in nationale. Met Imke Courtois hebben de Sinjoren al meteen een boegbeeld van het vrouwenvoetbal in huis gehaald. Carmelo Nieddu wordt coach van het team.

“Ik geloof in de slaagkansen van dit mooie project”

“Waarom Antwerpen. Tja, het idee ontstond bij enkele voetbalspeelsters uit het Antwerpse en bij FT Antwerpen vonden we meteen een club die open stond voor de idee om met een Futsalteam van start te gaan. Het is een club met naam en faam in het futsalwereldje. Een club met een degelijk structuur. Het gevoel bij de eerste gesprekken was goed. Dus waarom niet?”

Imke Courtois benadrukt meteen dat het niet de bedoeling is om een team samen te stellen dat enkel uit speelsters van het hoogste niveau bestaat. “Er is inderdaad wel interesse van een viertal andere speelsters, maar het is niet zo dat ik een volledig team met enkele topspeelsters bij elkaar wil brengen. Het is vooral de bedoeling om jongeren, meisjes en vrouwen uit Antwerpen bij dit project te betrekken. Daarom ook dat we de komende weken een aantal kennismakingsdagen organiseren waar iedereen die van het spelletje houdt kan op afkomen”, zegt Courtois, die deze kans wil grijpen om het vrouwenvoetbal nog meer en beter in de kijker te zetten.

“Sportieve resultaten zijn natuurlijk belangrijk. Maar ik kijk verder dan de prestaties die we volgend seizoen mogelijk zullen neerzetten. Ik vind het een uitdaging om hier in Antwerpen met dit project van start te gaan. Er is hier nog wel wat werk aan de winkel, nog veel onontgonnen braakliggend terrein. Naast een goed seizoen spelen is het vooral belangrijk om met dit team het vrouwenvoetbal en de vrouwensport in het algemeen meer in de kijker te zetten.

Ik besef maar al te goed dat het een hele uitdaging is, maar in deze stad met dat diverse publiek, zou dit project toch kans op slagen moeten hebben. Ik hoop dat we een bepaalde standaard kunnen zetten. Dat we supporters naar de sporthal kunnen krijgen, sponsors kunnen overtuigen om dit project te steunen. Antwerpen zou de start kunnen worden van een project dat uiteindelijk groter wordt dan het Futsal in deze stad . Een project dat in gans het land weerklank kan krijgen.”

Wat het sportieve betreft, rekent men bij Antwerpen op de kennis van assistent-bondscoach ex-coach van het mannenteam in eerste nationale, Carmelo Nieddu. “Ik zie het als een nieuwe uitdaging en ik geloof dat we hiermee in Antwerpen iets moois opstarten.”

Artikel Gva.be: Marcel Bernaerts – Foto door: Serge Minten

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws