Joevin Durot met FT Antwerpen tegen Hasselt: “Jullie land heeft me volledig geadopteerd”

Na de korte interlandbreak mag FT Antwerpen vrijdag de competitie hervatten. In eigen huis neemt men het op tegen Hasselt. Na vier speeldagen is de ploeg nog altijd ongeslagen in eerste nationale. Het deelt die positie met Anderlecht. Tegenstander Hasselt heeft met een negende plaats de positie in de middenmoot beet.

FT Antwerpen heeft de competitiestart niet gemist. De competitieleider neemt het vrijdagavond op tegen Hasselt. In doel kan men rekenen op Joevin Durot. De Fransman is al enkele jaren het betrouwbare sluitstuk van de defensie. “Ik zaalvoetbal intussen al tien jaar in België. De eerste jaren gebeurde dat bij ploegen in Henegouwen (Charleroi, red.), de laatste vier jaar kom ik voor Antwerpen uit. Mensen vragen me wel eens waarom ik nooit naar België ben verhuisd. Familiaal ben ik gebonden aan mijn thuisland. Bovendien zijn afstanden relatief. Van Rijsel naar Antwerpen is 120 kilometer. Toen ik in Charleroi speelde was ik even lang onderweg. Bovendien heb ik enkel op de Antwerpse ring soms last van druk verkeer. Indien ik in Frankrijk zou spelen, zouden de verplaatsingen zelfs veel groter zijn. Tijdens de coronaonderbreking heb ik dat trouwens even gedaan. Neen, ik voel me goed in mijn vel hier, jullie land heeft me volledig geadopteerd.”

Goede start

Joevin Durot kan niet anders dan vaststellen dat FT Antwerpen de voorbije weken een prima beurt heeft gemaakt. “Tijdens onze voorbereiding zat het al goed. We wonnen alle matchen met uitzondering van de laatste oefenpot tegen Rijsel. Die werd nipt verloren, maar Rijsel is in eigen land gewoon een topploeg. Nadien gingen we in de competitie door op het elan. We lieten enkel twee punten liggen tegen Anderlecht, maar niemand was achteraf ontgoocheld over dat resultaat. Ook die dag hebben we een puike prestatie neergezet. Deze groep mag ambitie hebben. Beter doen dan vorig seizoen moet de betrachting worden. Dan heb ik het niet zozeer over de competitie, maar eerder over de Beker van België. Onze kern is alvast sterker geworden ten opzichte van vorig jaar. Met Soufian El Fakiri hebben we er een stabiele en ervaren factor bijgekregen. De overige spelers bleven en de jonge talenten konden weer een jaartje rijpen.”

Artikel HLN.be: Erik Vandeweyer – Foto door: EVL

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws