Geen stunt voor FT Antwerpen: “Geen schande om van dit Anderlecht te verliezen”

Geen bekerstunt voor FT Antwerpen. De Sinjoren, verzwakt door ziekte en blessures, knokten vrijdagavond voor wat ze waard waren, maar dat volstond niet om het geoliede Anderlecht af te stoppen. Uiteindelijk verloor Antwerpen met 0-3 na een wedstrijd waarin het ondanks een groot strijdershart nooit uitzicht had op de halve finales.

FT Antwerpen werd door een gretig en agressief Anderlecht ­direct met de rug tegen de muur geplakt, maar overleefde die ­eerste stormloop.

“Met dank aan onze doelman Joevin Durot”, sprak aanvoerder Ahmed Sababti. “Hij hield ons toen recht. Anders was er mogelijk al na vijf minuten geen sprake meer geweest van een wedstrijd.”

De thuisploeg stak daarop zelf enkele minuten de neus aan het venster, maar verder dan enkele kleine kansen kwam Antwerpen niet. “Om van dit Anderlecht te winnen, hadden we top moeten zijn en dat waren we niet. Dat zag je aan die kleine kansjes die we op andere momenten mogelijk wel benut zouden hebben.”

Net op het ogenblik dat de thuisploeg voor wat evenwicht leek te zorgen, sloegen de bezoekers toe via Gabriel Grello. “Tja, ze hebben de kwaliteit om in zulke fases een wedstrijd naar zich toe te trekken. Na die 0-1 hebben we nog geprobeerd de bakens te verzetten, maar ze gaven heel weinig weg. Zelf hadden we het ongelooflijk moeilijk om hen af te stoppen, maar we konden op een schitterende Durot rekenen. Onze doelman heeft ons voor de rust in de wedstrijd gehouden.”

Antwerpen begon de tweede helft met het idee de bakens te verzetten, maar na amper één minuut bezegelde Diogo het lot van de thuisploeg.

“Dat is hun klasse. Uit het niets beslissen ze een wedstrijd. Op dat moment voelden we dat de kans om terug te komen zeer klein was. We hebben er nog alles aan gedaan, maar konden niet op tegen dit Anderlecht. Zij beheersen het spelletje zo goed. De wijze waarop ze in de slotfase op de counter de 0-3 scoorden, was ­pure klasse.”

Artikel CVA.be : Marcel Bernaerts

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws