Soufian El Fakiri pendelt tussen FT Antwerpen en Rode Duivels Futsal: “Niet kwalificeren tegen de Hongaren is geen optie”

Woensdag nemen de Rode Duivels Futsal het in Roosdaal op tegen Hongarije. Maandag volgt de terugwedstrijd in Debrecen. De winnaar van de dubbele interland kwalificeert zich voor de tweede groepsfase met het oog op deelname aan het wereldkampioenschap in 2024. Op papier zijn de Hongaren van een gelijkwaardig niveau.

Met Ahmed Sababti, Kevin Buyl, Ibrahim Adnane en Soufian El Fakiri levert FT Antwerpen vier spelers aan de nationale ploeg. Laatstgenoemde beseft dat er de komende weken veel op het spel staat voor de Rode Duivels. “Ik ken de Hongaarse nationale ploeg hoegenaamd niet, ik moet afgaan op wat de scouters ons leren. Bij het Hongaarse spel kan ik me wel veel voorstellen. Ik verwacht me woensdag aan een tegenstander die zeer fysiek voor de dag zal komen. Onderschatten zullen we geenszins doen, maar niet kwalificeren tegen de Hongaren is geen optie. Indien we hen kunnen verslaan, wacht er ons immers een zeer aantrekkelijke groep met zes topwedstrijden. Theoretisch kunnen dan toplanden als pakweg Spanje of Italië in onze poule terechtkomen. Die matchen we willen we voor geld van de wereld missen. We spelen eerst thuis. Persoonlijk vind ik dat een voordeel. We kunnen een resultaat neerzetten. In functie van dat resultaat kunnen we dan de match in Hongarije aanpakken. Het is belangrijk om met een zo groot mogelijk verschil te winnen. Indien beide ploegen hun thuismatch zouden winnen, telt het doelsaldo immers. We hebben in ieder geval geleerd uit de fouten die we in de eerste fase maakten tegen Georgië. Toen was het defensief niet goed.”

Ontgoocheling

FT Antwerpen speelde een goede competitie, maar liet in de slotfase plots enkele kostbare punten liggen. Soufian El Fakiri bevestigt.
“We kampten op het einde met wat blessures. Volgende week beginnen de play-offs en dan zullen we wel weer paraat staan. Dat neemt niet weg dat ik zeer ontgoocheld ben over die laatste matchen. Maandenlang stonden we op de tweede plaats. Die moesten we op het einde nog afstaan aan Charleroi. In de kwartfinale komen we uit tegen Hasselt. In die matchen behouden we ons thuisvoordeel. In principe wacht er ons dan een halve finale tegen Charleroi. Dan hebben we geen thuisvoordeel meer. Door het verlies van onze tweede plaats zijn we nu verplicht om één keer te winnen in Charleroi. Het wordt een zware opdracht, maar het blijft onze doelstelling om de finale van de play-offs te spelen.”

Erik Vandeweyer 10-04-23, 19:17

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws