Ili Kodalci ontvangt ex-club Hasselt na pijnlijk vertrek: “De vertrouwensrelatie met sommigen is nooit meer te herstellen”

Dwingt FULL Hasselt vrijdag – na het 3-4-thuisverlies – alsnog een belle af in Antwerpen? Niets als het van Limburger Ili Kodalci afhangt. De coach die niet in de beste verstandhouding vertrok bij Hasselt, is nu analist bij FTA en heeft het daar helemaal naar zijn zin.

We spreken Kodalci, die ook de (kampioenen)dames van FTA coacht samen met Carmelo Nieddu, telefonisch wanneer hij terugrijdt van de metropool naar thuishaven Lummen. De maandagtraining slaat hij doorgaans over. “Dan doe ik thuis de analyses van de wedstrijden: beelden en statistieken”, legt hij uit. “Ik werk op dezelfde fijne manier met Karim Bachar samen, als bij de nationale ploeg. Ik analyseer onze eigen ploeg, de tegenstanders, wedstrijdfases, looplijnen, omschakelingen…We hebben een scherm in de zaal zodat we woensdag voor en tijdens de training beelden kunnen tonen waarop we dan trainen.”

Deed je hetzelfde bij Hasselt, waar je eerst hoofdcoach en nadien een soort assistent was van Petros Papanicolaou?

“Neen. Daar was ik meer dan een analist. Maar de taken waren niet zo netjes afgelijnd. Ik moest na een tijd vertrekken en ben daarin ontgoocheld, omdat ik had voorspeld hoe dit ging aflopen en beloftes niet nagekomen zijn. Maar ik ben een volwassen man, voor mij is die zaak afgesloten. Ik zal vrijdagavond iedereen normaal begroeten, al is de vertrouwensrelatie met sommigen nooit meer te herstellen. Zo zit ik nu eenmaal in mekaar. De dag van mijn vertrek hing Antwerpen aan de lijn en ik moet zeggen dat ik hier geweldig gelukkig ben. Dit is een professionele topclub en toch een familie, waar ik nu al bijna twee seizoenen met veel trots en voldoening deel van uitmaak. Het partnerschap van mijn IT-zaak met FTA is een mooie surplus.”

De heenmatch in Hasselt was een beladen duel. Waren de klachten over de arbitrage toen terecht?

“Ik heb de beelden teruggezien. Ik vind van niet. Als Hasselt een tienmeter verdiende, dan misschien ook twee rode kaarten voor de tackles van Abouya en Leysen? De arbitrage was niet top, maar ook niet resultaatbepalend.”

De wedstrijd van vanavond is dat mogelijk wel. Kan het nog foutlopen voor jullie?

“Zeker, Hasselt is niet meer de ploeg van de heenronde. Ze staan in een goede organisatie en hebben veel loopvermogen en snelheid, en een goeie keeper. Maar we kennen hun gameplan. Zelf zijn we zeker nog niet top, toch krijgen wel altijd kansen. Vorige vrijdag 18, en we scoorden er maar 4. In de competitie in Hasselt zelfs maar 3 uit 38… We willen onze efficiëntie opkrikken, en ook onze grinta.”

Vrijdag 21.15 uur: FT Antwerpen – FULL Hasselt

Wanneer derde match?

De play-offs worden afgewerkt volgens het principe ‘Best-of-3’. Winnen beide teams een wedstrijd, dan komt er dus een derde. Die vindt meteen plaats op maandag 1 mei, of op woensdag 3 mei als de clubs dit overeenkomen. Net als Hasselt moet ook Eisden-Dorp vrijdag (20.30 uur) winnen bij Charleroi om hier aanspraak op te maken.

Jo Trekels 28-04-2023 om 03:00

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws