FT Antwerpen gaat verrassend onderuit in Moeskroen: “Te weinig grinta”

FT Antwerpen neemt een valse start in de openingswedstrijd bij het bescheiden Moeskroen. De Sinjoren kwamen wel snel 0-1 voor, maar een overvloed aan persoonlijke fouten, een gebrek aan inzet, enkele dubieuze beslissingen én een sterke Morant in doel bij Moeskroen leidden tot een pijnlijke 6-2.

“We hadden bij de 0-1 de match in handen, maar we verzuimden om voor de rust de kloof uit te diepen. Met daarbij alle credits voor hun doelman David Morant die met enkele geweldige reddingen uitpakte tegen zijn ex-team. Moeskroen vatte na de 1-1 moed en kwam zo voor de rust opnieuw in de wedstrijd”, zag ook Jasper Buyl.

Antwerpen verslikte zich in de tweede helft in het enthousiaste Moeskroen, kreeg te vermijden doelpunten tegen, alsook een dubieuze tienmeter, zag Adnane met rood bedeeld worden en was uiteindelijk de pedalen kwijt. “De grinta en strijdlust bij Moeskroen was hoger dan bij ons”, vulde een duidelijk ontgoochelde trainer-coach Karim Bachar aan. “ We wisten dat het hier een moeilijke wedstrijd zou worden en een aantal factoren speelden niet in ons voordeel. Maar dat mag geen excuus zijn voor de slappe vertoning die we hier hebben neergezet. We hebben veel te weinig gebracht, waren gewoon niet goed genoeg. Zo verliezen op de eerste speeldag, dat komt zeker aan. We weten wat te doen de komende dagen: hard werken.” (mabe)

GVA 3-09-2023 om 17:00

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws