FT Antwerpen sluit topweek af met riante 12-2-zege tegen Wezet: “Dit doet deugd”

Vrijdagavond walste FT Antwerpen in eigen huis vlotjes over Wezet, met een 12-2 tot resultaat. Dankzij de ruime zege komen de Sinjoren, die woensdag ook al met 1-4 hadden gewonnen van Bilzen, op de tweede plaats in het klassement, achter het ongenaakbare RSCA Futsal.

“We waren er nochtans niet gerust in”, opent aanvoerder Ahmed Sababti. “Er was een beetje vrees voor extra vermoeidheid, na de wedstrijd van woensdag. En ook vrees dat we de wedstrijd te licht zouden opvatten.”

Die vrees was ongegrond, want de Sinjoren swingden als vanouds en zetten de bezoekers van bij de eerste baltoets onder druk. “We hebben Wezet inderdaad direct bij de keel gegrepen en op geen enkel moment in de wedstrijd laten komen. Na de rust ging de voet van het gaspedaal”, vervolgt Sababti.

Opmerkelijk: niet minder dan acht verschillende spelers kwamen op het scorebord. “Dat doet deugd. We creëren altijd veel kansen en dan is het fijn dat we er nu zo veel benut hebben. Soms horen we wel eens dat we een doelpuntenprobleem hebben. Daar was vrijdag niets van te merken.”

Sababti laat zijn licht ook nog even schijnen op de volgende wedstrijden. “Hopen op een stunt woensdag bij RSCA om alsnog naar de bekerfinale te gaan, is niet realistisch (Antwerpen verloor de heenwedstrijd met 1-5, red.). Maar een degelijk resultaat zou ons wel met vertrouwen naar Charleroi sturen. Als we daar vrijdag winnen, zijn we quasi zeker dat we de reguliere competitie afsluiten op de tweede of derde plaats en kunnen we RSCA mogelijk enkel in de finale van de play-offs treffen”, besluit Sababti.

GVA 17-03-2024 om 15:37

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws