FT Antwerpen slikt “overdreven cijfers” en ziet Anderlecht nieuwe titel pakken: “Tweede plaats was hoogst haalbare”

Roosdaal – 

Een moedig FT Antwerpen is er niet in geslaagd te stunten bij RSC Anderlecht om zo een derde finalewedstrijd af te dwingen. De Sinjoren gingen wel voluit hun kans, maar ze werden niet beloond voor hun aanvallende intenties en slikten, na de 1-6 van de eerste wedstrijd, opnieuw sterk overdreven cijfers: 5-1.

De bezoekers namen verrassend het initiatief en waren de eerste tien minuten minstens de evenknie van de thuisploeg, die meermaals aan een achterstand ontsnapte. Zo gingen de Sinjoren met een allesbehalve terechte 1-0-achterstand de rust in en kregen ze na de pauze uiteindelijk nog een zware nederlaag te verwerken. “We waren in die aanvangsfase bij momenten de betere ploeg”, wond Jasper Buyl er geen doekjes om.

“Jammer genoeg konden we dat overwicht niet omzetten in doelpunten. We hadden minstens één, misschien wel twee doelpunten verdiend. Maar op het moment dat iedereen die 0-1 verwachtte, scoorden zij. Dan besef je dat het moeilijk wordt. Vervolgens namen zij de wedstrijd over. Uiteindelijk slikten we hier zwaar overdreven cijfers. Maar ze staan er wel. Je kunt niet zeggen dat Anderlecht niet de verdiende kampioen is, maar wij mogen fier zijn dat we het hen, zeker vandaag, moeilijk gemaakt hebben.”

“Ze (Anderlecht, red.) zijn te groot voor het Belgische Futsal”, ging Buyl verder. “Zolang zij er zijn, zal er voor andere teams niet meer inzitten dan een tweede plaats. Zij trainen twee keer per dag, wij twee keer per week. Zij ademen Futsal, wij combineren het spelletje met het veldvoetbal. Zij zijn profs, wij niet. Eigenlijk speel je een competitie op twee snelheden.”

“Antwoord op alle critici”

Aanvoerder Ahmed Sababti vulde aan: “Die tweede plaats, dat was het hoogst haalbare. Ik vind dat we dan ook tevreden moeten zijn met dit resultaat. Vooral na deze wedstrijd. Vandaag hebben we meer weerwerk geboden dan vorige week. We hebben onze huid duur verkocht en niemand zou er graten in gezien hebben, mochten we in de eerste helft 0-1, misschien zelfs 0-2 voorgekomen zijn. Maar we benutten onze kansen niet en zij toonden dan hun klasse door dat wel te doen. Achtervolgen tegen dit Anderlecht is fataal. Op klasse en kwaliteit maakten ze het werk af”, aldus de trotse aanvoerder van Antwerpen.

“Deze campagne is een antwoord op alle critici die ons na onze gemiste start afgeschreven hadden. We eindigen tweede in de reguliere competitie, spelen de finale van de play-offs en werden pas in de halve finales van de beker uitgeschakeld door dit Anderlecht. Ik denk dat we iedereen die aan ons twijfelde lik op stuk hebben gegeven.”

Marcel Bernaerts

Zaterdag 1 juni 2024 om 13:03

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws