Vrouwen van FT Antwerpen winnen ook tegen Anderlecht en zijn ongeslagen kampioen: “Dit geeft enorm veel voldoening”

Berchem – De vrouwen van FT Antwerpen, al enkele weken zeker van een tweede opeenvolgende titel, sloten het seizoen af met een 6-1-zege tegen concurrent Anderlecht. In een wedstrijd die er niet echt meer toe deed, bewezen de troepen van trainer-coach Carmello Niedu dat ze de terechte kampioen zijn, want ze bleven een heel seizoen ongeslagen.

Antwerpen nam meteen de wedstrijd in handen, creëerde een zee aan kansen, maar benutte die niet. Het maakte dat Antwerpen, na een scherpe bezoekende counter, uiteindelijk met 0-1 de rust in ging. Die rust deed blijkbaar goed, want met doelpunten van Masumbuku, Onzia en Van den Bergh zette het in drie minuten die scheve situatie recht. (3-1) Van den Bergh (2) en Onzia zetten nadien de overduidelijke 6-1-cijfers op het bord.

“Er was toch wat stress. We wilden ongeslagen blijven. Misschien dat dit laatste element voor die druk zorgde”, wist speelster Lenie Onzia. “En er was meer volk dan wat we gewoon zijn en dat maakte, zeker op onze youngsters, wel de nodige indruk. Hierdoor misten we de doeltreffendheid die er anders wel is. Maar tijdens de rust werd er bijgesteld door de coaches. Er werd gevraagd hoger druk te zetten. Dat resulteerde al vrij snel in de gelijkmaker. Wanneer we dan op een 3-1-voorsprong kwamen, voelde je dat de druk er af was. We durfden opnieuw meer en hadden geen schrik fouten te maken. Ik denk dat we uiteindelijk nog vrij vlot het laken naar ons toe trokken.”

“Ik ben tevreden dat ik na twee jaar gestopt te zijn met het veldvoetbal (Onzia speelde onder anderen voor Gent, Lierse, Leuven , Anderlecht en Twente, red.) toch de stap gezet heb om dit jaar hier Futsal te spelen. Het heeft me de voorbije maanden veel voldoening gegeven. Vooral de snelheid van handelen, het technische en tactische aspect, de voortdurend wisselende situaties in de kleine ruimte spreken me aan in deze attractieve sport.”

Uit de regio

Trainer Carmello Niedu was ook een tevreden man. “Deze meiden hebben dit seizoen enorme stappen gezet wat het tactische plaatje betreft”, zegt Niedu. “Ze hebben inzet getoond en wilden er telkens het beste van te maken. Ik ben enorm fier op deze groep. Het is fantastisch dat we er voor een tweede jaar op rij in gelukt zijn die titel te pakken. Vooral omdat we pas vorig seizoen met dit team gestart zijn. Met enkele sterke speelsters uit het veldvoetbal en gemotiveerde speelsters bouwden we aan een degelijk team. De insteek was om met vooral speelsters uit de eigen regio mee te doen voor de prijzen. Dat we dat nu twee jaar op rij kunnen, maakt het des te mooier.”

“Ik ben enorm fier op deze groep. Het is fantastisch dat we er voor een tweede jaar op rij in gelukt zijn die titel te pakken. Vooral omdat we pas vorig seizoen met dit team gestart zijn”

Carmello Niedu Trainer FT Antwerpen

“Deze titel komt het zaalvoetbal voor meisjes ten goede. Deze prestatie heeft duidelijk hun weerklank in het voetbalwereldje. We zouden bij wijze van spreken volgend jaar twee, misschien zelfs drie teams op het hoogste niveau kunnen laten aantreden. We behouden het vertrouwen in deze groep en vullen enkel aan waar en wanneer nodig”, aldus Niedu.

Niedu wil er zeker nog een seizoen bij doen. “Die meiden zijn nu, na twee seizoenen zonder noemenswaardige trainingsarbeid, vragende partij om volgend seizoen ook in zaal wekelijks te kunnen trainen. Die gedrevenheid in combinatie met de wil om bij te willen leren, het respect dat ik ervaar, maken dat ik dit met ongelooflijk veel plezier doe. Dit geeft heel veel voldoening. Misschien zelfs meer dan bij het mannenfutsal. Al heeft dat ook te maken met het feit dat er minder druk op de prestaties ligt, al was die er de voorbije weken wel. Toen wilde de groep heel graag bewijzen opnieuw het beste team te zijn. Niet vanzelfsprekend, want het niveau was dit seizoen, zeker in de play-offs, veel hoger dan vorig jaar. Het maakt dat hun prestatie des te meer respect verdient.

Marcel Bernaerts

2-6-2024 om 20:52

Deel op social media

Bekijk meer FTA Nieuws